Otomotivin En Büyük Sorunu Kredi!

Otomotivin En Büyük Sorunu Kredi!
Aşin Otomobil, tüketicilerin yaşadığı en büyük problemin kredi olduğunu ve satışlara ciddi bir etki yarattığını belirtti.

Ekonomideki enflasyonist ortam sebebiyle ikinci el otomobil satın alma motivasyonunun her geçen gün artan fiyatlara karşı yüksek seviyede seyrettiğini belirten şirketin Genel Müdürü Okan Erdem, “Satışa sunduğumuz araçlara ilgi yüksek, ancak birçok tüketiciye kredi çıkmıyor. Yüksek faiz oranları ve düşük vade ise tüketicinin önündeki en büyük engel olarak karşımıza çıkıyor. Finansman çözümü yaratabilen kurumun kazandığı bir sürecin içindeyiz.” ifadelerine yer veriyor.

 2020 yılından bu yana otomotiv sektöründe yaşanan problemler her geçen gün derinleşerek devam ediyor. Fiyatların her geçen gün yükseldiği, sıfır kilometre araç bulmanın imkânsız bir hal aldığı sektörde, tüketicilerin yaşadığı en büyük problem ise finansman tarafında gözlemleniyor. Tüm zamanların en yüksek fiyatına ulaşan otomobillere karşı tüketicide otomobil satın alma eğiliminin devam ettiğini söyleyen Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, satışları baltalayan ilk faktörün kredi tarafında yaşandığına dikkat çekti.

Tüketici tarafında da satıcı tarafında da adil olmayan bir süreçteyiz

 Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren 6 ay/6 bin kilometre yönetmeliğine karşın halen birçok satıcının sıfır kilometre araç stoklayarak fahiş fiyatlarla araçları tekrar satışa sunmaya devam ettiği belirten Erdem, “Bu durum kurumsal ikinci el araç satıcılarından galerilere, tırnak içinde sıfır araç stoklamayan yapılara ticari anlamda zarar verirken tüketicilerin sıfır kilometre araca erişmesinde büyük bir problem teşkil ediyor. Diğer yandan baktığınızda nakit parası olan tüketici istediği otomobili satın alabilirken, kredi çıkmayan, yeterli nakdi olmayan, yüksek faiz ve düşük vade tutarları sebebiyle kredi kullanmak istemeyen tüketiciler otomobile ulaşmakta büyük bir zorluk çekiyor. Tüketici tarafında da satıcı tarafında da adil olmayan bir süreçteyiz. Kredi faizlerinin düşürülmesi, vadelerin yükseltilmesi, stokçuluğun önüne geçilmesi tüm sektöre rahat bir nefes aldırır ve orta vadede fiyatların ikinci elde belirli seviyede düşmesinde de önemli rol oynar. Geldiğimiz noktada finansman çözümü üretebilen, elinde talebi yüksek otomobil arzını bulunduran kazanıyor.” açıklamasını yaptı.

YENİGÜN HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.