SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

OSMANLIDAN TÜRKİYE’YE GENEL BİR BAKIŞ -4

Geçmiş makalelerde çok genel bir özet yaparak Osmanlı bakiyesi TÜRKİYE’ye gelmiştik. Bütün kösteklenme-çevrelenme hareketlerine maruz kalsak da, yılmadı yeni TÜRKİYE. Bu sefer değersizleştirme-önemsememe- yok sayma-küçük görme “Göbeğini kaşıyan adam” tarzı hakaretlerle, tepeden bakarak hareket ettiler.

Yeni güç Türkiye bu nevi hakaretlere de takılmadan yoluna devam etti. Daha yoğun baskılar karşısında direnç daha da kuvvetli oldu. Adeta şunu söyledi; “Hedefe giderken önünden Dünya kenara çekilir.” Kararlılığındayız. Asla durmayacağız, HEDEFİMİZE yürüyeceğiz.

Osmanlı yıkılınca, Bakiyesi Devlete şöyle iki bakış vardı dışarıda. 1.ci Bakış: Yok sayan 2.Bakış: Önemli sayan.

1.Bakış Örnek: 1912 yılında ABD Başkanı olan Wilson’a, Türkiye’ye Büyükelçi kim atanacak sorusuna cevabı: Türkiye gibi bir Devlet yok ki, Elçi gönderme ihtiyacı olsun. Yok sayma-Küçümseme KİBRİ.

2. Bakışa Örnek: İngiliz LORD CURZON’un bakışı: “Türkiye Türklere bırakılacak kadar önemsiz bir ülke değildir.” Türkiye önemlidir ancak yönetimi yerli-Milli olmamalı, bize hizmet edecek kişilerden olmalı demek istiyor. Buda farklı tarz bir KİBİR.

İki bakış tarzına da aldırmadan, Kararlılığında SEBATKÂR bir TÜRKİYE görenler, çok daha ağır şartları devreye soktular. ABD-BATI merkezli İngiliz, İsrail organizeli DARBELERİ, İHTİLÂLLER düzenlediler içerdeki KUKLALARIYLA birlikte. Yeni Kurulan TÜRKİYE devleti içinde de adamları vardı her zaman olduğu gibi. Onları devreye sokarak AĞIR CEZA MAHKEMELERİ kurdurdular. Bir çok vatanperver ülke evladını astılar. 1960 Darbesini yaptılar. Başbakan ve Bakanları astılar. Yasalar çıkardılar, bu ülkenin vatan evlatlarının İNANÇLARINA saldırdılar, KİŞİLİKLERİNİ aşağıladılar.

Her yürüyüş öncesi, içeride kendi adamlarına çıkarttıkları olaylarla İHTİLALLERE zemin hazırlatıp, “Kendi Çocukları!” ASKERLERLE yönetime el koydular. 28 Şubat darbesi gibi. Birçok milli ve yerli insanlara zarar verdiler. Ülkenin birkaç yüz milyar $ Dolarını HİÇ ettiler. Yetmedi, ANAYASA MAHKEMESİ kanalıyla Meşru Hükümetleri tehdit ettiler. Garabet sayıları ortaya atarak bu ülkede milli ve yerli Cumhurbaşkanı seçtirmemek istediler.

Bütün bu sarsıcı BASKILARA, milli İRADE kuvvetli MÜCADELESİYLE karşı çıkınca; bu sefer GEZİ olaylarını organize ettiler AĞAÇ bahanesiyle. Organize ekipleriyle konuşulunca, amaçlarının ağaç olmadığı, Türkiye’nin yürüyen büyük projelerinin durdurulması talepleri karşımıza çıktı. Her yönüyle dış kaynaklı ve İç destekli bir kalkışmaydı. Orada da başarı sağlanamayınca bu sefer 15 Temmuz’un alt yapısını hazırlayarak, KALKIŞMA yaptılar. Yüzlerce insanımız öldü, yüzlerce insanımız GAZİ oldu. Bütüncül olarak kurumlarımıza elli yıldan beri yerleştirdikleri her türlü kriptoları, Aparatlarını yerine göre kullandılar. Neler daha yapmadılar ki: Uçak-Helikopter kazaları, terör örgütleriyle Vekâlet Savaşları (bugünde devam ediyor) v.b.. Ekonomik, Siyasi Baskılar, Ambargolar, İçerdeki birçok Vakfı, sivil toplum örgütlerini, Basın Yayın kuruluşlarını FONLAYARAK yerine zamanına göre harekete geçirip, Topyekün SALDIRILAR.

Bütün bu yapılanların, tek bir amaca var. Yeni Türkiye yürüyüşünü durdurabilmek. Her yönüyle bağımsızlık hedefine TAKOZ olabilmek. Türkiye yürüyüşü durdurulursa MENFAATLERİ halel görmeyecek, mevcut YAŞAMA şekillerine devam edeceklerdi.

Nurettin Topçu ne güzel söylemiş: “Menfaat yaşamak, AHLÂK yaşatmak ister.” TÜRKİYE yeni yürüyüşünde böyle bir “AHLÂK” yapısıyla, herkes YAŞASIN düşüncesiyle ilerliyor. Böyle bir DAVAYI seçmiş, İDDİASINI da  bunun üzerine yerleştirmiştir.

Cemil Meriç de şöyle söyler: “Ulu Çınarlar FIRTINALI diyarlarda yetişir.”

Türkiye; İşte böyle FIRTINALI zamanlarda mücadelesini veriyor. Hedefini biliyor. Engelleri biliyor, buna göre çalışıyor. Buna göre okumalarını yapıyor. Yeni SLOGAN da TÜRKİYE YÜZYILI.

Güvenlik adına (silahlanma, sağlık-Bilişim-İletişim) çalışmaları, Hava-Deniz-Kara-Demiryolu çalışmalar. Her tarafı birbirine yaklaştıran köprüler, yer altı ve yerüstü tünelleri, otoyollar, enerji hamleleri, Hidroelektrik Santralları, barajlar, organize sanayi siteleri, fabrikalar, toplu konutlar v.b. Çalışmalar TÜRKİYE YÜZYILI yürüyüşünün alt yapısını oluşturmak içindi. DEV uyandı, ÇINAR ULULAŞTI. Allah hak-adalet-merhamet yürüyüşünde YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

Saygılarımla, 

Allaha Emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi