MSÜ 2023 sınav yerleri ne zaman açıklanacak? MSÜ sınav yerleri açıklandı mı?

MSÜ 2023 sınav yerleri ne zaman açıklanacak? MSÜ sınav yerleri açıklandı mı?
MSÜ 2023 için geri sayım sürerken sınava kısa bir süre kala çalışmalarına devam eden adaylar, sınav yerlerinin ne zaman açıklanacağına dair aramalar yapıyor.

2023 MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre 2 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. ÖSYM Yönetim Kurulunun kararıyla, Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay illerinde 2023-MSÜ sınavı, deprem bölgesi olması nedeniyle yapılmayacak.

-Sınav merkezi Malatya olan adaylar Elazığ ilinde,
-Sınav merkezi Adıyaman olan adaylar Şanlıurfa ilinde,
-Sınav merkezi Hatay ve Hatay-İskenderun olan adaylar Adana ilinde,
-Sınav merkezi Kahramanmaraş olan adaylar Gaziantep ilinde sınava alınacaklar.

MSÜ SINAV YERLERİ VE BELGESİ 2023 BELLİ OLDU MU?

Yaşanan deprem felaketi nedeniyle ertelenen MSÜ'nün (Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı) yeni tarihi kısa bir süre önce duyuruldu. MSÜ sınav giriş belgelerinin mart ayının son haftasında ilan edilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl sınav giriş belgeleri sınavdan 10 gün önce duyurulmuştu. Dolayısıyla bu yılki sınav belgesinin de 24-25 Mart tarihleri gibi yayınlanması bekleniyor.

MSÜ SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet  adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacaktır. Adaylar, Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.