Marinası, şehir gibi AVM’siyle ünlü ilçe: PENDİK

Marinası, şehir gibi AVM’siyle ünlü ilçe: PENDİK
Pendik Temenye tarih öncesi yerleşim yeridir. Burada, Bizans dönemine ait Hz. Yahya Kilisesi yer almaktadır.

İstanbul’un en kalabalık ve gelişmiş ilçelerinden Pendik, kıyı yerleşim yerlerimizden, geçmişten izler taşıyan bir yaşam alanıdır.

Pendik Sahili’nde spor alanları, koşu-yürüyüş parkurları, futbol-tenis sahası, çocuk oyun alanları, yazlık sinema, sergi-gösteri alanları bulunmaktadır.

Pendik Anadolu yakasının sahil bandı geniş önemli bir ilçesidir. Esas adı Marintürk Alışveriş ve Yaşam Merkezi olan, halk arasında Pendik Marina diye adlandırılan

Pendik Marina, açık alışveriş merkezi olması nedeniyle birçok özelliği bünyesinde taşıyor. Açık havada alışveriş yapabileceğiniz gibi, denize sıfır restoranlarda farklı lezzetleri tadabilirsiniz. Arzu ederseniz burada yapılan etkinlikleri, yarışmaları, söyleşileri ve konserleri de izleyebilirsiniz.

İstanbul-Ankara Otobanı’na bakan Viaport Asia (Outlet Shopping), açık havada alışveriş keyfi sunmaktadır. Toplam 365 bin metrekarelik alana sahip olan alışveriş merkezi 4 bin araçlık otopark seçeneğiyle de hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır. Oyun alanı, eğlence merkezi, ponny clup, lunapark alanlarıyla çocuklu ailelerin de rahatlıkla tercih ettiği eğlenceli vakit geçirdiği bir alışveriş merkezidir.

Deniz havasını içine çekip dinlenmek isteyenlerin tercih ettiği Güzelyalı Sosyal Tesisleri, önemli bir dinlence mekânı haline gelmiştir.

Yenişehir Mesire Alanı da çocuklar için oyun parkı, yürüyüş parkuru, bisiklet parkuru, paintball sahası gibi aktiviteleri bünyesinde bulundurmaktadır.

Kurnaköy Piknik Alanı’nda, yürüyüş yapabilir, sevdiklerinizle piknik yaparak doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Pendik Höyüğü 8 bin 400 yıllık olduğu tahmin edilmektedir. Bizans dönemine ait kalıntılarla, çanak-çömleklerin, kaşıkların, yontma taş aletlerinin bulunduğu Pendik Höyüğü, mutlaka görülmelidir.

Pendik Temenye tarih öncesi yerleşim yeridir. Burada, Bizans dönemine ait Hz. Yahya Kilisesi yer almaktadır. Bu kilise, Saint Jean Babtist veya Vaftizci Yahya Kilisesi olarak da bilinmektedir. Temenye’de Roma, Bizans ve Antik Yunan mezarlıklarının yer almaktadır.

Aynalı Konak olarak da bilinen önemli bir eser olan Sultan Konağı, Sultan Abdülmecit tarafından yapılmıştır.

Pendik’de yaşamak bayağı keyiflidir. Kartal, Maltepe’de olduğu gibi. Sahilin keyfini çıkarabileceğiniz bir yerdir Pendik. Anadolu yakasının tek havaalanı olan Sabiha Gökçen, Pendik ilçe sınırları içerisindedir. Havadan, karadan, denizden ulaşımı kolay olan bir ilçedir Pendik. İstediğiniz kiraya ev bulmak da kolaydır. İstediğiniz yerde bulmak ise mümkün değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.