Kuzey Amerika’dan 2022 ve 2023...

Kuzey Amerika’dan 2022 ve 2023...

Ali Can SEVEN / Ontario / London’dan Yazıyor

Covid-19’un yoğun etkisinden nispeten kurtulmuş bir 2022 yaşadı dünyamız. Kuzey Amerika 2022’de çok zorluklar yaşadı. Bu yıl resesyon bekleyen Kanada, yeni yılı eski yıllara göre çok coşkulu kutlamadı. ABD siyaseti, Trump’un yaptıklarını araştırmayla kavruldu. Trump’un vergi beyannameleri de açıklandı. 2019’da vergi vermediği ortaya çıktı. Soruşturma devam ediyor. ABD’nin yeni senatörü George Santos, seçim süresince yalan dolanlarla halkı kandırdığını itiraf etti. Siyaset dünyası çalkalanıyor. ABD, sahte diploma cenneti kabul ediliyor!

Gelelim Kanada’ya. Kar fırtınaları 2022’nin son günlerinde ABD’yi vurduğu kadar, Kanada’yı da çok etkiledi. Yaşam şartlarının ağırlaştığı Kanada’da halk, artık kırsal kesimlere yöneldi. Kanada Başbakanı Trudeau,2022’in son gününde verdiği röportajda, 2023’ün ilk yarısının zor geçeceğini itiraf etti. Kanada halkına 2023’de de desteklerin devam edeceğini ifade eden Trudeau, ekonomik daralmanın etkisini süreceğini söyledi.

Anlayacağınız, dünyamız dar boğazı atlatmak için acil önlemler almaya çalışıyor. 2023’ün ülkemize, barış, huzur ve bereket getirmesini diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özel Haber