ZEKİ GÜVEN

ZEKİ GÜVEN

KURTARIN BENİ

Merhaba,

Sizden yardım isteyen bir arkadaşınız, dostunuz veya bir yakınınız size derdini anlatır ve çözüm ister ama sizin çözümlerinizi beğenmez. Ya da kendi dertleri ve sorunlarıyla sizi sömürür. Görüşmeniz bittiğinde de kendinizi yorgun, bitkin, enerji fakiri ve tüm o söylenenleri kendiniz yaşamış gibi hissedersiniz. Bu insanları hayatımızdan çıkarmak isteriz ama başaramayız ya da mecburen görüşmek zorunda olduğumuz kişilerdir bunlar. Peki neden bunu bize yapıyorlar? Biz böyle enerji vampirlerinden nasıl korunacağız? Kendini iyileştirip bizi kötü bırakan bu insanlarla nasıl baş edeceğiz?

İletişim hepimizin doğasında olan bir olgudur. Herkes çevresindeki diğer canlılarla sürekli iletişim halindedir. Ama öyle kişiler vardır ki, gerçekten sizi çileden çıkarmak için ellerinden geleni yaparlar. Ya sessiz kalırsınız enerjinizi emerler ya da tepki verirsiniz tepkilerinizle beslenirler. Çünkü kendi sorunları ya da dertleri o kadar çoktur ki; siz öfkelendikçe, üzüldükçe veya suçluluk duygusu gibi duygu durumlarına kapıldıkça bundan keyif alırlar. Bu kişiler kendi güçlerini sizin üzerinizde test ederler ve başarılı olurlarsa buna devam ederler. Tabi böyle insanlarla iletişimi kesmek en iyi ama ya kesemeyeceğimiz kişilerse bunlar? 

Şimdi sizlere çok etkili bir teknikten söz etmek istiyorum. Grey Rock yani gri kaya tekniği. Bu tekniği ilk defa narsist eşe sahip olan bir blog yazarı kullanmış. Deniz kenarında yürürken yerdeki gri taşlar dikkatini çekmiş. Bir sürü gri taş ve hepsi birbirine çok benziyor. Birini alıp ileriye atmış ve attığı taşı bulamamış. Çünkü hepsi birbirini aynısı. Attığı taş diğer taşları içinde kamufle olmuş. İşte aynen gri taşlar gibi kendimizi olumsuz insanlardan koruyabilmek için kamufle olmalıyız. O yüzden bu tekniğin adı grey rock. Peki nasıl yapacağız bunu?

İletişimde olduğunuz kişiye sınırlama koyun. Mesela çok az bir vaktiniz olduğunu söyleyin ve o kısa zaman içinde ne kadar enerjinizi çekerse o kadarına izin vermiş olursunuz. Ayrıca kısa cevaplar ve olabildiğince karşınızdaki kişinin duygusal alanına girmeden bir uzman ses tonuyla konuşuyoruz. Siz karşınızdaki ile iletişimdesiniz ama o sizin alanınıza giremediği için sıkıcı bir kişi oluyorsunuz. Yani enerjinizi sömüremediği için beslenemiyor ve konuşmayı bitirmek zorunda kalıyor.  Ya da sizin tepkilerinizi eleştirmeye ve tekrar eskisi gibi sizin tepkilerinizle beslenmeye çalışacak. Ancak siz duygularınızı ve tepkilerinizi kontrol ettikçe güç sizde olacaktır. Bu teknik aynen deniz kenarındaki taşlar gibi sizi iletişimde kamufle edecek ve olumsuz kişilere karşı sizi görünmez yapacaktır. Tekniği uygulayın ve sonuçlarını gözlemleyin. Bu arada bu tekniği uygularken dikkat etmeniz gerekenler, teknik sırasında karşınızdaki kişi tepkilerini şiddetlendirerek sizi zorlayaca veya bu tekniği uzun süre uyguladığınızda kendinizle ilgili duygularınızda problem yaşayabilirsiniz. Çünkü tekniği uygularken bazı duygularınızı baskılamak durumunda kalabilirsiniz. O yüzden tepkilerinizi birden değil, yavaş yavaş değiştirerek uygulamakta fayda var.

Yaşamımızda iletişimde olduğumuz kişilerle olan ilişkilerimiz, bizim huzurumuz ve sağlığımızı tehdit etmeyecek kişilerden oluşmalıdır. Zorunda olduğumuz ilişkilerde de grey rock tekniğini uygulayarak iletişimi kontrollü bir şekilde yönetiniz. Aslında en iyisi bu kişilerle olan ilişkinizi sonlandırmak ve bitirmek en iyi çözüm. Sizi sömürmeyecek ve sizin enerjinizi yükseltecek kişileri hayatınıza dahil etmeniz dileğiyle.

Sevgilerimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ZEKİ GÜVEN Arşivi