SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

KUR'AN ve SAMİMİYET-2

Allah'a tam TESLİMİYET içerisinde  olan Müslüman herkes; İSLÂM"IN öngördüğü en DOĞRU yolda (Barış yolunda) yürüyerek, KUR'AN'I KERİMİ ve Hz.Muhammed Mustafa (peygamberimizin) hayatını  yol HARİTASI (Rehber) yaparak her konuda insana "huzur ve mutluluk" verecek şeyleri YAŞAR hale gelir.

Samimiyeti kuşanan, yukarıdaki yol HARİTASINI kendisine  ilke edinen herkes kolay-kolay(iyi-doğru-faydalı- adil) değerler sisteminden taviz vermez. Niyetler ve duruşlar kararlılık gösterir. Sözlerinde doğru ve güvenilir, işlerinde adalet hakim olur. Böylece madden ve manen  güç ve kuvvet kazanılır. Aradığını bulmuş kişinin mutluluğu içerisinde; (İtikatta-amelde-ahlâkta-Kardeşlik ve dayanışmada-iyi güzel iş yapmada-sabır ve şükürde-Vatanını, Milletini, Devletini sevmede- Düşmanların oyunlarını okuyup bozmada ŞUURLU bir şekilde Çalışarak  doruklaşma yoluna ulaşır.

KUR'AN'I okuyarak bütün  Alemlerin Rabb'ı her şeyin yaratıcısı, yaşatıcısı ve yöneticisin büyük, Tek olan, zihnimizde tasavvur ettiğimiz hiç bir varlığa BENZEMEYEN, kendisine has farklılığa sahip, kuluna şah damarından yakın, en güvenilir olan ALLAH'Ü TEĞALÂYI tanıyoruz. Biricik LİDERİMİZ,  yegâne  ÖNDERİMİZ, hayatıyla BARIŞ sistemi(İslâm'ı) ve KUR'AN'I yaşayıp uygulayan Hz.Muhammed Mustafa'yı (peygamberimizi) tanıyoruz. Bütün peygamberleri, Eşref' Şerif'i  Mahluk olan İnsanı tanıyoruz. Velhasıl yaratılmış  her şeyi KURAN'I KERİM ile tanıyoruz.

Cuma Bayramınızı tebrik ederim. Selamlar Allah'a emanet olunuz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi