SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

KELİMELERİN DİLİ

GÖREV/GÖREVİMİZ: Güzel bir kul olarak hayatı ve Hakk'ı yaşamaktır. Birbirimizle paylaşarak, bütünleşerek, kardeş olarak BİZ olabilmektir. Biz olabilirsek çoğalırız, büyürüz, birlikte  GÜÇ oluruz.

KULLUK/KUL: Ömrünün her anında, yapacağı her türlü iş ve ilişkilerine BESMELE ile başlamalıdır. Olduğu yerle olması gereken yer ayni noktada kesişmeli, aynı yerde bütünleşmelidir.

MÜSLÜMAN: İmanının gereği olarak Allah'a tam teslim olur. Allah ne derse onu yapar. yaşantısı vasattır. İmkânları genişledikçe yükseklerde uçmaz. Yanlış hiç bir işe prim vermez. Ferasetli düşünce sahibidir. Her işe meşru araçlarla yürür. İbretli bütün  olayları iyi analiz ederek hareket plânını hazırlar.

BEYİN/BEYNİMİZ: Çok kuvvetli akletme, tefekkür etme, düşünebilme melekesine sahip yetenekli organımızdır. Allah'a giden yolun İMAN ESASLARINA uymaktan geçtiğini  insana motive eder .Bu minvalde İnsanlığa hizmet adına BARIŞ DÜZENİNİN kurulmasını amaç olarak önerir.

GÖNÜL: Allah'ın insana verdiği ANLAMA melekesidir. Müslüman mal-mülk sahibi olmadan önce,  Gönül sahibi olmayı öncelemelidir. Gönül sahibi insan; Liyakata önem verir. plan ve programsız işe girişmez. Yaptığı işi iyi ve güzel yapar, Adaleti, Hakk'ı en önde tutar.

 Cuma bayramınızı tebrik ederim. Selamlar Allah'a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi