Kalite ödüllü kuruluşlar İstanbulda biraraya geldi

Kalite ödüllü kuruluşlar İstanbulda biraraya geldi
KalDer'in düzenlediği Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Kazananlar Konferansı'nda, Avrupa'nın ve Türkiye'nin kalite ödüllü kuruluşlarının temsilcileri deneyimlerini paylaştılar

KalDer tarafından düzenlenen EFQM Kazananlar Konferansı (Winners’ Conference), 19 Şubat 2014 Çarşamba günü, İstanbul Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan’ın yaptığı konferansa, çeşitli kategorilerde "2013 EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü" kazanan kuruluşlar ile "2013 Türkiye Mükemmellik Ödülü" sahibi kuruluşların üst düzey yöneticileri katıldılar.   

 Konferansın açılış konuşmasını yapan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan şunları söyledi: “KalDer olarak Türkiye’de kurumsal mükemmellik anlayışının yaygınlaştırılması doğrultusunda büyük çaba sarfediyoruz. Bu çerçevedeki çalışmalarımızın bir halkası olan bu konferansı, Avrupa’da ve Türkiye’de kalite ödülü kazanan kuruluşların biraraya geldiği ve deneyimlerini paylaştığı önemli bir platform olarak değerlendiriyorum. Ülkemizde ve yurtdışında kalite ödülü almış kuruluşların başarılarının temelinde yatan nedenin yönetim anlayışlarındaki farklılıktır. Kuruluşların iş süreçlerinin yeniden yapılandırılması, insanların daha fazla katılımı, müşteri odaklılık, daha fazla şeffaflık, ölçülebilir performans kriterleri ve benzeri iyi yönetim teknikleri başarının arkasında yatan temel nedenlerdir.”

Doğan şöyle devam etti: “Paylaşmak ilerlemenin ve gelişmenin en önemli faktörlerinden biridir. Paylaşan daha ileri gitmek kendini aşmayı amaçlamaktadır. Paylaşmadan yararlanan ise paylaşanı yakalamak ve hatta geçmek arzusundadır. İyi örneği alıp, daha iyisini yapmak kişileri, kurumları, toplumları ileri götüren budur. KalDer bir paylaşım, kıyaslama ve öğrenme platformudur. Ben neredeyim? Başkaları nerede? Arayışlar artık kurumsal, sektörel ve hatta ulusal ölçeğin ötesinde küresel boyutta.

Yaratıcı, yenilikçi özetle; yenileşim hedefleyen bir yarışın içinde olmalıyız. Farkı yaratanlardan farkı dinlememiz önemli. Ancak unutmayalım artık farkındalık devri geçti. Şimdi farkı yaratma zamanıdır. Bunun farkında olmalıyız.”

 Çeviklikle Yönetme kategorisinde EFQM Avrupa Mükemmellik Başarı Ödülü sahibi BMW Almanya Regensburg’tan Dr. Robert Engelhorn’un katılımı ile özel oturum düzenlendi. Moderatörlüğünü Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir’in yaptığı Mükemmelliği Paylaşmak “Kurumsal Mükemmellik Yolunda Deneyimler” panelinde Türkiye Mükemmellik Ödülü sahibi Aras Kargo Genel Müdürü Salim Güneş, Türkiye Mükemmellik Ödülü sahibi Method Research Company Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Kılıç, Moderatörlüğünü EFQM Eğitmeni ve Değerlendiricisi Celal Seçkin’in yaptığı “Kamu Sektörü ve Mükemmellik Yolculuğu” panelinde ise Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü sahibi Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü sahibi Tarsus Belediyesi Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, EFQM Avrupa Mükemmellik Başarı Ödülü sahibi Nilüfer Belediyesi Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konferansta deneyimlerini aktardılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.