İstanbul üretici ve kooperatif pazarlarında kimler ürün satabilir ?

İstanbul üretici ve kooperatif pazarlarında kimler ürün satabilir ?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü, özellikle İstanbul’da üretim yapan çiftçilerin ürünlerini direkt tüketicilere pazarlaması amacıyla, üretici ve kooperatif pazarı kurdu. Anadolu Yakasında pazar günleri Tarihi Kadıköy Salı Pazarında ve Avrupa Yakasında ise cumartesi günleri Beşiktaş Ulus Pazarında üreticiler ürünlerini sergileyebilmektedir.

PAZARDA KİMLER ÜRÜN SATABİLİR?

  • İstanbul’da ikamet eden ve İstanbul’da üretim yapan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticiler,
  • Türkiye geneli tarımsal ürün üreten ve işleyen Üretici Kooperatifleri.

PAZARDA HANGİ ÜRÜNLER SATILABİLİR?

  • Çiftçiler sadece kendi ürettikleri ve ÇKS de belirtilen tarımsal ürünlerini.
  • Kooperatifler; ortakları tarafından üretilen ve kooperatifin satması için verdikleri tarımsal ürünler ile yine ortaklarının üretmiş olduğu ürünlere ait işlenmiş tarım ürünleri.

MÜRACAAT NASIL ve NEREYE YAPILIR?

Müracaatlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş (İSYÖN AŞ.) bir dilekçe ve ekleri ile müracaat edilerek yapılır. Müracaat dilekçesi ve ekleri 0531 724 29 70 numaralı WhatsApp hattına iletilir. Yapılacak inceleme sonucunda değerlendirme sonucu telefon aracılığı ile tarafınıza iletilecektir. Müracaatı uygun olanlar evrak asıllarını İBB Tarım ve Su Ürünleri Müdürlüğü Kocatepe Mah. Kantarcılar Sok. No:10/1 Bayrampaşa/İSTANBUL adresine posta/kargo yolu ile ileteceklerdir (Evrak asıllarını Pazar’da bulunan görevlilere elden teslim edilebilir)

YENİGÜN HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.