SELAHATTİN ÖZTÜRK

SELAHATTİN ÖZTÜRK

İBADETİN ÖNEMİ

İBADET: Akli Melekeleri yerinde olan bir Müslümanın yaşantısında, ibadet dışında kalan hiç bir  alanı yoktur. İbadet, İnsanı karanlıklardan aydınlığa çıkaran  güvenli bir  limandır. Sağlam kişiliğin oluşmasında beyne gerekli kodları iletir. Kötü olan her şeyi kişiden uzaklaştırarak, iyi ve güzele taşır. Yaratılışın temel gayesidir.

Ayet: "İnsanları ve Cinleri ancak bana  ibadet etsinler diye yarattım."

Kudsi Hadis:"Lailahe illellah benim kal'am'dır. Kim Kal'am'a girerse azabımdan emin olur." diyor Rabb'ımız. 

İbadetin özü, Allah için  olandır. Tek BÜYÜK sadece Allah'tır bilinciyle yapılandır. Hayatin bu temel üzerine oturtulmasıdır. Hay'dan gelip HU'ya (Allah'a)gitmenin bilinciyle, Dünya hayatını ara duruş yeri kabul ederek, nihai hedef olan, SONUÇLARIN orada  alınacağı Ahiret hayatına gitme yolculuğunda kalbini diri tutarak vicdanını uyanık kılmaktır. Nefsin heva-heves taarruzlarına karşı ŞUURLU davranarak, Zafiyetlerden sıyrılıp yoluna devam etmektir.

İbadet ,insanın hayatına lezzet, huzur, mütevazilik, sükunet, olgunluk v.b...özellikler katar. KUR'AN rehberliği ve PEYGAMBER  davranışlarını takiple ibadet, olgun bir hale bürünür. Her anlayarak okunan ayet, peygamberin her yürüyüşünü Hayatın yaşantısı haline getirmek, şeytanın insandan almak istediği İMANIN korumasını sağlar.

HZ.PEYGAMBER: "Üzerinizdeki elbiseniz eskidiği gibi, gönlünüzdeki İMAN da eskir. "Öyleyse Allah'tan kalbinizdeki İmanı  tazelemesini dileyin." diyor.

Allah'tan her hangi bir şey  dilemek ,Allah'a DUA etmek demektir. DUA da İbadetin içindedir. Allah Ayetinde: "SABIRLA ve NAMAZLA dua etmelerini istiyor kullarından.

Rabbım bizleri, Razı olduğun kulluk yolunda yürüt. İbadetlerimizi, İmanın gerekli kıldığı amellerle yönelt. Merhametinle bizleri affına mazhar eyle.

Cuma bayramınızı tebrik ederim. Selamlar, Allah'a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SELAHATTİN ÖZTÜRK Arşivi