Hizbullah, İsrail'e Gövde Gösterisi Yaptı: Silah ve Füzelerle Meydan Okudular

Hizbullah, İsrail'e Gövde Gösterisi Yaptı: Silah ve Füzelerle Meydan Okudular
Lübnan'da faaliyet gösteren Hizbullah örgütü, silah ve füzelerle düzenlediği bir yürüyüşle İsrail'e meydan okudu. Aramta kentinde gerçekleşen askeri tatbikat ve yürüyüş, Hizbullah'ın gövde gösterisi olarak nitelendirildi. İngiliz Times gazetesi, olayın ayrıntılarını aktararak, Batılı gazetecilerin de ilk defa bu tür bir etkinliği takip ettiğini bildirdi.

Haberde, maskeli militanların askeri yeteneklerini sergilediği, füzelerle hedefleri vurduğu ve silahların ateşlendiği yürüyüşün, örgütün yıllardır düzenlediği en büyük gösteri olduğu ve İsrail'e karşı bir meydan okuma niteliği taşıdığı belirtildi. Times muhabiri, Hizbullah'ın etkinliğini "askeri operasyon" olarak duyurduğunu, ancak içeriği hakkında detaylı bilgiye sahip olmadıklarını ifade etti. Yabancı gazetecilerin sınıra yakın bir bölgede karşılandığı ve etkinliğe katılanların arasında kadın ve çocukların da bulunduğu vurgulandı.

ingiliz-times-gazetesi-lubnan-hizbullah-indan-govde-gosterisi

Hizbullah yetkilileri yürüyüş sırasında yaptıkları konuşmalarda İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu hedef alarak, "İsrail kentlerine füze yağdırırız" şeklinde açıklamalar yaptılar. Hizbullah, İsrail'e yönelik füzeli saldırılar gerçekleştirebileceklerini sık sık vurgulamaktadır.

hizbullah-reuters

2006 yılında İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan savaşta İsrail, Hizbullah'ın ablukasını kaldırarak askerlerini geri çekmek zorunda kalmıştı. Bu savaş, "İsrail tarihinin en ağır yenilgisi" olarak nitelendirilmiş ve hatta Lübnan'daki Hristiyan topluluklar bile Hizbullah'a destek açıklamaları yapmıştı.

hszbullah-reuters-660x463

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'i "siyonist işgalci" olarak nitelendirerek, örgütün İsrail'i yok edebilecek güce sahip olduğunu belirtmişti. Hizbullah, Filistin'deki direniş örgütlerine de destek vermekte ve İran'la ittifak içinde bulunmaktadır.

1071394801_0_64_480_334_1920x0_80_0_0_991f1bd599f39f17d9628f7c207e7e2e.jpg

Yenigün Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.