Gazze'ye Dermatolog Heyeti Gidecek
Cevad Avad, Batı Şeria"daki ofisinde düzenlediği basın toplantısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) barınaklarında kalan Gazzeliler arasında deri hastalıklarının yayılmasıyla ilgili bilgi verdi.
Avad, "Barınaklarda su ve temizlik maddesi bulunmaması nedeniyle yaygınlaşan deri hastalıklarıyla mücadele için dermatologlardan oluşan bir heyet Gazze"ye gidecek" dedi.
Avad, daha önce Gazze"ye giden 2 tıbbi heyetten hastanelerde durumun kontrol altında olduğu bilgisini aldıklarını ifade etti.
Yaralıların çoğu engelli kalacak
Filistinli bakan konuşmasında, İsrail"in saldırılarında yaralanan pek çok Gazzelinin hayatının geri kalanını engelli olarak devam ettireceğine de dikkati çekti.
İsrail"in Gazze"ye saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 16"ya yükseldiği, 10 bin 193 Gazzelinin ise yaralandığı açıklanmıştı.