Diyanet’e personel alımı ne zaman?

Diyanet’e personel alımı ne zaman?
Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere KPSS şartlı 2099 kadın, 2429 erkek olmak üzere toplamda 4538 personel alımı yapıyor.

Diyanet İşleri personel alımına ilişkin başvuru kılavuzunu yayınlanmasının ardından; başvuru tarihi, başvuru şartları ve kadro-kontenjan dağılımı belli olmuş oldu. İşte 2023 DİB ile 4538 personel alımı başvuru tarihleri... Diyanet İşleri 4538 personel alımına ilişkin başvuru kılavuzunu yayımladı. Koruma ve güvenlik görevlisi, şoför, temizlik personeli gibi alanlara yapılacak olan istihdam için başvurular "sinav.diyanet.gov.tr" üzerinden gerçekleşecek. Peki, "Diyanet İşleri Başkanlığı 4538 personel alımı ne zaman, başvuru şartları nelerdir, kadro branş dağılımı belli oldu mu?" İşte 2023 Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuru şartları...

DİYANET İŞLERİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN?

Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 26.04.2023-05.05.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden yapılacaktır.

DİYANET İŞLERİ PERSONEL ALIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Müracaatlar "sinav.diyanet.gov.tr" adresi üzerinden yapılacaktır.

DİYANET PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak, 2. 2022 yılı KPSS (B) grubundan ön lisans mezunları için KPSSP93; ortaöğretim mezunları (Lise veya dengi okul) için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmak, 3. Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 4. Son başvuru tarihi itibarıyla18 yaşını doldurmuş olmak, 5. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, 6. Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmama Diyanet İşleri Başkanlığı 4 bin 538 personel alımı ne zaman, başvuru şartları nelerdir? 2023 DİB Diyanet personel alımı kadro branş dağılımı belli oldu mu? Yükseköğrenim bilgileri elektronik ortamda bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerinden önce mezuniyet bilgilerini ilgili kurumlar (üniversiteler) aracılığıyla elektronik ortama kaydettireceklerdir. Bu durumda olan adayların başvuruları sistem tarafından otomatik olarak onaylanacaktır Diyanet İşleri Başkanlığı 4 bin 538 personel alımı ne zaman, başvuru şartları nelerdir? 2023 DİB Diyanet personel alımı kadro branş dağılımı belli oldu mu?

SINAV KONULARI

Mesleki Bilgi, Beceri ve Uygulama (60 puan), b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan), c) Liyakati, özgüveni, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan), d) Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan), e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan). 6. Adaylar, sınava gelirken "Sınav Giriş Belgesi" ile birlikte kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport) yanlarında bulunduracaklardır. Kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı, kimlik kartı veya pasaport dışında başka bir kimlik belgesi kabul edilmeyecektir. 7. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

DİYANET İŞLERİ PERSONEL ALIMI KPSS GEREKTİRİYOR MU?

Değerlendirme ve başarı sıralaması hakkında bilgiler şöyle: Sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı 4 bin 538 personel alımı ne zaman, başvuru şartları nelerdir? 2023 DİB Diyanet personel alımı kadro branş dağılımı belli oldu mu? 2. Başarı sıralaması sözlü sınav puanı esas alınarak yapılacaktır. Sözlü sınav puanların eşit olması halinde sırasıyla KPSS puanı yüksek olana, KPSS'ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, yaşı büyük olana öncelik verilecektir.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.