DEVA Partisi, Meclis'te Grup Kurmak İçin CHP'den Beş Vekil Daha İsteyecek

DEVA Partisi, Meclis'te Grup Kurmak İçin CHP'den Beş Vekil Daha İsteyecek
DEVA Partisi, Meclis'te grup kurabilmek için CHP'den beş vekil daha talep etmeye hazırlanıyor. Seçimlerde DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet partileri 10'ar, Demokrat Parti ise üç milletvekili kazanmıştı. Bu durum, Meclis'te grup kurmak için gerekli olan 20 sandalye sayısına ulaşmamalarına neden oldu.

Millet İttifakı çatısı altında seçimlere katılan CHP, DEVA, Gelecek, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'ye listelerinde yer vermişti. CHP'nin listelerinde DEVA'ya 25, Saadet'e 24, Gelecek'e 19 ve Demokrat Parti'ye üç kontenjan ayrılmıştı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, grup kurabilmek için DEVA Partisi'nin CHP'den beş vekil daha isteme konusunun konuşulduğunu belirtti. Ancak CHP'nin bu duruma ne şekilde yanıt vereceği hala belirsiz.

Sarıkaya, DEVA Partisi'nin 15 milletvekili olduğunu ve beş milletvekili daha alarak kendi grubunu kurma olasılığını tartıştığını belirtti. Ancak CHP'nin bu talebe yanıt vermesinin zor olduğunu, çünkü partinin kendi milletvekili sayısının düşeceğini ifade etti.

Sarıkaya, partilerin tek bir grup oluşturma ve hangi partinin çatı olacağına birlikte karar verme ihtimalini dile getirdi. Ayrıca grup yönetiminin de katılan partiler arasında paylaşılmasının üzerinde durulan formüller arasında olduğunu belirtti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.