Deprem bölgesinde öncelikli malzeme ihtiyacı sürüyor

Deprem bölgesinde öncelikli malzeme ihtiyacı sürüyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede su, yastık, şampuan, haftalık gıda kolisi, sıvı sabun gibi öncelikli malzemelere ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından tüm Türkiye afetzedeler için seferber oldu.

Bu kapsamda, depremin yaşandığı ilk günden itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personeli, afetzedelerin yaralarını sarmak için sahada görev aldı.

Bakanlığa bağlı Afet Acil Sosyal Yardım (ASYA) ekipleri, vatandaşlara ihtiyaçlarına göre yardım malzemelerini ulaştırmaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından edinilen bilgiye göre, yapılan saha çalışmalarının ardından yetkililer, yardımların devamlılığı için öncelikli ihtiyaç listeleri hazırladı.

Deprem bölgesinde su, haftalık gıda ve kahvaltılık kolisi, salça, yastık, şampuan, yatak, pirinç, makarna, katı ve sıvı sabun, paketli gıda, ağız bakım ürünleri ile erkek, kadın, yaşlı, çocuk kıyafeti ve yazlık ayakkabının, öncelikli ihtiyaç duyulan malzemeler arasında olduğu belirtildi.

Aynı zamanda deterjan, çamaşır suyu, tuvalet kağıdı gibi hijyen ürünleri, içecek, şeker, çay, sıvı yağın da öncelikli ihtiyaç duyulan malzemelerden olduğu bildirildi.(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.