Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7'li masa 9'lu oldu, buradan bir şey çıkmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7'li masa 9'lu oldu, buradan bir şey çıkmaz
Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Teknofest etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Teknofest artık kendi alanında bir markaya dönüştü. Bu yılki teknoloji bayramımızı önce İstanbul'da, ardından da inşallah Ankara'da yapıyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST'e katılarak konuşma yaptı.

Mayıs ayında başlatılan süreçte bir asil, bir yedek olmak üzere 2 uzay yolcunun belirlendiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak arkadaşımız uluslararası uzay istasyonunda 14 gün kalacak. Uzay yolcumuz bu görevde ülkemizin kıymetli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek. Uzay yolcumuzun uzayla buluşma zamanı 2023 yılının son çeyreği olarak planlanıyor." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası uzay istasyonuna gidecek Alper Gezeravcı kardeşimiz Hava Kuvvetleri Komutanlığımızda önemli başarılara imza atmış kahraman bir Türk pilotumuz. Tuva Cihangir Atasever kardeşimiz de Roketsan'da uzay fırlatma sistemleri alanında çalışan bir sistem mühendisimiz." dedi.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.