İLTER AVCI

İLTER AVCI

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Değerli okurlar ; Ülkemiz nüfus olarak çok değişime uğradı , bu değişikliğin sebebi siyasi iktidarlardır. İki önemli konu, Nüfus planlaması ve kanunlar.

Bu gibi önemli programları yapmadığınız zaman Ülkenin demografi yapısını bozarsınız. Bu günkü gibi seçimler zamanında yandım çavuş misali , pazarlıklar ile tavizler vermeye başlarsınız. 

Başkanlık Sistemi işlemeli..

Bu sistem  kesinlikle olmalıdır. Başkanlık sistemi ile 5 senede büyük mesafeler alındı.

Öyle ki, Savunma Sanayi'ndeki büyük atılımlar bizi çok mutlu ediyor. Bu Başkanlık sistemini rahmetli Demirel ve Özal o zamanlar çok dile getirdi ama şartlardan mı bilemiyorum başarılı olamadılar.

                              *

Rahmetli Demirel bu konuda ki görüşlerini hatırlatmak isterim.

Parlamenter demokrasi bir yöntemdir. Eğer , parlamenter demokrasi istikrar çıkarmıyorsa , ülke yönetimini  kendi başına bırakamazsınız.

"Başkanlık Sistemi " ve " Yarı Başkanlık Sistemi " , istikrarsızlığın çareleri arasında düşünülmek durumundadır.

Daha iyi bir yönetim için , anayasamızın  çağdaş , evrensel standartlara yaklaştırılması lazımdır. Senato , yeniden ihdas edilmelidir. Partilerin mali kaynakları ve siyasetin finansmanı saydamlaşmalıdır.

                            *

Bu sistemden faydanılmazsa ve koltuk  ihtiras ve kin  gafletine düşerlerse siyasiler , devletimize, milletimize ve kendilerine çok zarar  verirler.

Köklü bir yargı reformu gerçekleştirilmelidir. Yargı bağımsız olmalıdır. Kanunlar terör ve teröre yardım , yataklık eden kim olursa olsun tolerans gösterilmemelidir. Gerekirse sınır dışı edilmelidir. 

Sayın Cumhurbaşkanımızın elinde çok yetkiler vardı , lakin iyi niyeti ve demokrasi gereği uygulamadı , uygulatmadı. 

Sayın Kılıçdaroğlu bu seçim zamanında  Başörtüsü fikri attı  ama iktidarı bu hassasiyetinden vurdu. Yine aldanıldı maalesef. Din ve dini vecibeler olunca oluyor hep bunlar.

Zaten millet İran’daki ve Müslüman ülkelerdeki vahşeti,  geri kalmışlığı ve İslam’ı doğru yaşayamamazlıkları gördüğünün tereddütü içerisinde.

Siz ülkemize çok şeyler yaptınız , çok şeyler kazandırdınız.

Sizin olmamanız hem bizi üzer , hem de devletimize çok şey kaybettirir. Daha önceki

Yazımda da  yazdım , Suriyeliler ve göçmenler konusunda radikal önlemler almanızı dilerim. Bunun için çaba gösterdiğinizin farkındayız.

Saygı ve Sevgilerimle.

Kalın Sağlıkla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLTER AVCI Arşivi