BAĞCILAR TEK YÜREK

BAĞCILAR TEK YÜREK
AFAD Koordinasyonunda Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar Belediyesi tarafından Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman başta olmak üzere depremin meydana geldiği bölgeye destek ekipleri ve yardım malzemeleri gönderildi.

TIR’larla kışlık giyecek ve gıda kolileri gönderildi
Öte yandan TIR’lara doldurulan yardım malzemeleri ağır hava şartlarının yaşandığı deprem bölgesine gönderildi. TIR’larda elektrikli ısıtıcı, battaniye, çadır, çocuk bezi, hijyen paketi, kışlık giyecek ve içinde meyve suyu, kek, ton balığı, konservenin bulunduğu gıda kolileri bulunuyor.

Yaraları sarmak için elimizden geleni yapıyoruz
Geçmiş olsun dileklerini ileten Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Ekiplerimizle ve dualarımızla onların yanındayız. İnşallah bu felaketi birlikte atlatacağız. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altındaki vatandaşlarımıza bir an önce sağ salim ulaşılması için dua ediyorum” dedi.

Yardım kolileri muhtarlık binasına sığmadı
Fatih Mahallesi Muhtarı Ramazan Ercan, mahalle olarak tek yürek, tek bilek olduklarını söyledi. Ercan, “Mahalle sakinleri karınca kararınca deprem bölgesine gönderilmesi için elinden gelen yardımı yapıyor. Kimisi nakdi yardım yaparken, kimisi 2 montundan birini veriyorn, kimisi marketlerden aldığı gıda, çocuk bezi, kolonyalı mendil getiriyor, kimisi battaniye, yorgan veya ısıtıcı getiriyor. Mahallemizde çorap işi yapan bir arkadaşımız koli koli çorap, tayt ve battaniye getirdi. Mahalle olarak müthiş bir dayanışma içindeyiz. Herkes karınca kararınca, elinden geldiğince depremzelere yardımdımda bulunmaya çalışıyor. Öyleki daha ilk günden gelen yardımlar muhtarlık binamıza sığmadı, hemen yanımızdaki zabıta müdürlüğümüze koymak zorunda kaldı ” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.