AÖL sınavları ne zaman başlayacak ve nasıl yapılacak? 2023 Açık Lise sınavları giriş ekranı

AÖL sınavları ne zaman başlayacak ve nasıl yapılacak? 2023 Açık Lise sınavları giriş ekranı
AÖL 2. dönem sınavları için artık beklenen zaman geldi çattı. İşte sınavla ilgili tüm bilgiler haberimizde...

Online olarak gerçekleştirileceği duyurulan ve yurt genelinde binlerce öğrencinin katılım göstereceği zorlu sınavların ne zaman başlayacağı, nasıl girileceği ve çok daha fazlasına dair tüm bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik! Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınav tarihleri ve sınavların nasıl yapılacağına dair aramalar bir kez daha yoğunlaşmış durumda. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulan söz konusu sınav tarihleri ve sınavların yüz yüze mi yoksa online mı yapılacağı ile ilgili olarak tüm ayrıntıları derledik!

AÇIK LİSE 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem sınavları 24 Nisan 2023 tarihi saat 09.30 ile 30 Nisan 2023 tarihi saat 23.59 arasında yapılacaktır.

AÇIK LİSE ONLİNE SINAVI GİRİŞ EKRANI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile AÖL sınavlarının çevrim içi (online) olarak gerçekleşeceği açıklanmıştı. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak online (çevrim içi) sınav uygulamasına katılacaklardır. Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri sınav takviminde belirtilen tarihler arasında online (çevrim içi) sınav sistemine girerek tamamlayacaklardır. Adaylar, aynı eğitim ve öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınav türlerinden yalnızca birine katılabileceklerdir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ SINAVLARI NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi sınavlarına kayıt işlemini yapmayan öğrenciler katılmaz. Sınavlarda öğrencilere 20 soru yöneltilir ve sınav süresi 25 dakika olarak belirlenmiştir. Online sınavlar Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden gerçekleştirilir. Bakanlık tarafından açıklanan sınav takvimine göre öğrenciler hareket eder. 100 puan üzerinden değerlendirilen sınavlarda ders geçme notu 45 (kırk beş) olarak belirlenmiştir. Bu notun altında kalan öğrenciler başarısız sayılır. Sınav değerlendirmesinde yanlış cevaplar doğru yanıtı etkilemez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.