Akvaryum Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Akvaryum Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Balık beslemek insana huzur verir. Özenle baktığınız balıklarınız için akvaryum temizliğine dikkat etmelisiniz. Bu onların sağlığı açısından önemli bir faktör. Peki ama balıklarımıza nasıl bakmalı ve akvaryum bakımı nasıl olmalıdır? İşte detaylar…

-Her gün düzenli olarak 2-3 kere yapmanız gereken, balıklarınızı yemlemek. Kısa sürede bitirebilecekleri miktarda, çok fazla olmamak şartıyla günde en fazla 3 kere balıklarınıza yem vermeyi ihmal etmeyin. Fazla yem vermek hem sağlık açısından balıklarınız için zararlıdır hem de akvaryumun çabuk kirlenmesine sebep olacaktır.

-Akvaryum suyunu düzenli olarak değiştirin.

-Akvaryum içinde oksijeni eksik etmeyin.

-Su çıkışına bakarak akvaryumunuzdaki filtrenin düzgün çalıştığından emin olun. Akvaryumunuza uygun kaliteli bir filtrenin aylarca tıkanmadan ve yıllarca bozulmadan çalışabilmesi gerekir.

-Akvaryumdaki balıklara düzenli yem verin

-Akvaryum ışıklandırmasını düzenli olarak açıp kapatın.

-Akvaryum temizliğinde kimyasal madde kullanmayın.

-Akvaryum suyunun tamamını kesinlikle değiştirmeyin. Ayrıca unutmayın; soğuk ve önceden dinlenmemiş su balıklarınıza zarar verir. Bu yüzden akvaryum suyunu değiştirirken dinlenmiş su tercih etmelisiniz.

-Balıklarımızın uzun yıllar bizimle yaşamasını isteriz. Bu nedenle de akvaryumu düzenli olarak her hafta temizlemelisiniz.

-Akvaryumdaki balığınız için en doğal ortamı sağlayın.

YENİGÜN HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.