CEMAL KARABAŞ

CEMAL KARABAŞ

KÜSKÜnleR...

Erdoğan’ı lider yapan, başkanlık koltuğuna taşıyan halk siyasetteki gelişmeleri dikkatle izliyor, anlamaya çalışıyor.

Hesabını , kitabını, işini aşını dikkatle seçen, ince işlerde  muhteris , acımasız , cübbesine ve  kundurasına   toz kondurmayan  bir siyasi  Bülent Arınç , nihayet konuştu; liderine karşı gelip ; Kral çıplak !  dedi. 

Konuşmasını muhalefetin alkışları arasında  bitiren Bay Arınç , bir kahraman edasıyla kürsüden inip önünden geçerken Kılıçdaroğlu ‘na selam çaktı . 

Gene gözden düşünce  Ankara’nın en mutena semtinde  lüks bir ofis açarak kendi izzet ve ikbali  hususunda fırsat kollayan     Hüseyin Çelik de  pencereden başını uzattı bir takım sözler söyledi. 

Sorulduğunda  Erdoğan’a ;  Hakkınızda  bunlar böyle böyle konuşuyor. Ne emredersiniz?

Sayın Erdoğan naiplerine; küskünleri artırmayınız, buyurdu. 

Devri saadetlerinde çıt çıkarmayan diğer küskünler (!) de altlarından  koltukları  alınınca   muhalefetin  altılı masasına velinimetleri  Erdoğan’ın siyasi hasımları olarak oturmuşlardı. 

Sayın Erdoğan' ın küskünlük hususunda  siyasi  manevralarla  hasımlarının  önlerini çevirmeye çalıştığını düşünebiliriz. Ne var ki, halk halk edildiğinden beri küskün!

Atalarımız Adem Aleyhisselam’ın  işlediği bir fiil yüzünden   yeryüzünde yaşamaya mecbur edilince halk kendi içinden fırkalara ayrıldı. Fırkalar yani partiler icat olunduğunda  menfaat meseleleri su yüzüne çıktı.   

Yeryüzü birden bire  kazan-kaybet çatışma alanı oldu. Derler ki, Habil- Kabil hadisesi  bu yüzden olmuştur.

Halbuki Yüce Yaratan insanlara  seçme iradesi (hür irade) vermiş, hür iradeleriyle yaptıklarından sorumlu tutmuştu. Sözleşmelerini kazan- kazan ya da  üçüncü bir yol seçeneğine göre düzenleyenler adil ve mutlu dünyanın kapısını açacaklardı. 

O gündür bu gündür insanlar toplum içinde Allah'ın emir ve yasaklarına uymadıklarından, kazan – kazan seçeneğine göre hareket etmediklerinden  mutsuzdur.

Bugün fırkaların başına geçen ya da fırkalar içinde rahatsız  bazı  siyasiler, bu küskünler üzerinden rant devşirmeye devam ediyorlar. 

İyi zamanlarda lidere ağamsın paşamsın, kralsın, sultansın diyen bazı iri kıyım siyasiler koltukları devrilince  liderlerine öfke kusup, kral çıplak ! şeklinde tepki gösterebiliyor...

Halk değerlerine,  ilkelerine sahip  çıkılmasını istiyor. Halk,  liderine  ihanet eden  siyasilerin ihanetini kendine ihanet sayıyor. 

Peki bu durumda halk ne yapsın ? Halk belli ki kal-u beladan beri küskündür! 

Adaletsizliğin getirdiği fakirlik, alım gücünün düşmesi,hırçın siyasilerin küfürleşmeleri yüzünden halk yorgun, küskün ve öfkeli.

Sayın Erdoğan  fırkanın  küskünlerini küstürmeyelim ya da küskünleri artırmayalım  derken  halkın  küskünlüğünü dikkate alıyor mu ?

Halk küserse  siyasetin sonu da  hüsran olur !

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
CEMAL KARABAŞ Arşivi