ZİRİSA ŞİRVAN YÜCEL

ZİRİSA ŞİRVAN YÜCEL

BİLMEK İSTEMEK

Her insan bir şeyleri merak eder. İstisnasız herkesin hayatında merak her zaman ortaya çıkar. Peki nedir? Bu merak neden merak ediyoruz? Aslında merak etmek yerine bana ne! de diyebiliriz! Ama demiyoruz merak etmeye devam ediyoruz. Kimisi merakını içinde tutar yansıtmaz, kimisi de içtenlikle merak ediyorum der. Dürüstlük her zaman işe yarar. İnsan ne hissediyorsa onu dile getirmeli. Ve bastırmamalıdır. Merak konusunun geniş açıklamasını. Dünya Değişim Akademisi Uzmanları bize açıklayacak.

   “ Merak Zekânın bir belirtisidir, öncüsüdür. Zekânın öncüsü meraktır. Zekâ uyanınca her şeyi merak etmeye başlıyorsun. Zekâ aktifleşince daha çok merak ediyorsun ve daha çok merak adice hayatın tadı ortaya çıkıyor.

Merak hayatın çeşnisidir. Meraklısın,  bilmek istiyorsun ve harekete geçiyorsun. Ama zeka uyuşunca insan hiçbir şeyi merak etmiyor, hiç birşey umurunda değil. Ben kimim, nereden geldim, bana ne! Diyor.

Kişi öğrenmek bilmek istemiyor. Eğer merak yoksa bilin ki zekâ uyuyor; çalışmıyor. Bu bir test; bir zekâ testi. Bir insanın zeki olduğunu böyle anlarsınız: Meraklıysa, merak varsa, demek ki zekâ uyanmış ama hiçbir merakı yoksa zekâsı uyuyor.

O zaman insan sadece basit fiziksel eylemlerle ilgileniyor: Yemek, içmek, üremek ve yatmak. Ye, iç , üre ve yat; hayat, böyle devam ediyor. Merak yok. Ama basit şeylere merak var. Mesela ne yiyeceğini merak ediyor. Kişi aksan ne yiyeceğini merak ediyor. Bu bur merak ama bu çok düşük düzeyde bur merak . İçgüdülere dayanan zihinsel bir merak. Bu gerçek bir merak değil. Gerçek merak Zekânın öncüsüdür.

O yüzden insanın merak etmesi iyi birşey dır. Eğer merak varsa uyanış var, tekâmül var. Eğer merak varsa, o zaman  hayat var, o zaman öğreneceğiniz ve anlatacağınız birçok şey var. Ama göreceksiniz ki siz ilerleyince, siz tekâmül edince, siz bilgilenince, sizin Zekânız aktif hale gelince o meraksız insanlarda merak uyandırmayı becereceksiniz.

     Bunu öğreneceksiniz. Bunun için meraksız insanları sadece dinlemeniz gerekir. Çünkü merak herkeste var. Bastırılmış bir merak. Kişinin neyi merak ettiğini öğren ve tekâmül yolunda bu merakını en iyi şekilde karşılayabileceğini ona göster.

İyileşmek mi istiyor? Onun merakı bu mu? Ona iyileştirici yolu sunabilirsiniz. Kişiye nasıl iyileşeceğini öğretin. Ondaki merakı uyandırın. Kişi o kadar acı çekmiş  ki artık hiçbir şeyi merak etmiyor. Onun acılarını dindirin, ansızın uyanacak.

HERKESİN MERAKLA KALMASI DİLEĞİMLE ...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ZİRİSA ŞİRVAN YÜCEL Arşivi