CHP'li Bulut: TRT Müsait Değilmiş!

CHP'li Bulut: TRT Müsait Değilmiş!
Burhanettin Bulut, TRT’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçim reklamlarını yayınlamamasına sert tepki gösterdi. Bulut, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e, başkan adaylarımıza karartma uygulayan TRT’de CHP’nin reklamının gösterilmesi bile yasak. Mart ayında reklam filmlerimizi yayınlayacak müsait günleri yokmuş! TRT hem kamuyu zarara uğratıyor hem de görev suçu işliyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT’nin Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçim reklamlarını yayınlamamasına sert tepki gösterdi. Bulut, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e, başkan adaylarımıza karartma uygulayan TRT’de CHP’nin reklamının gösterilmesi bile yasak. Mart ayında reklam filmlerimizi yayınlayacak müsait günleri yokmuş! TRT hem kamuyu zarara uğratıyor hem de görev suçu işliyor” dedi.

CHP’nin Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TRT’nin yerel seçim sürecine muhalefet partilerine ekranlarını kapatmasına sert tepki gösterdi. CHP’nin seçim kampanyası başlama tarihi olan 15 Şubat’tan bu yana TRT’ye reklam filmlerinin yayınlanması için her gün başvurduklarını belirten Bulut, her defasında hukuk bölümü tarafından onay bekleniyor yanıtını aldıklarını bildirdi.

MARTYA MÜSAİT DEĞİLLERMİŞ

TRT’nin, AKP’nin seçim kampanyası başlar başlamaz reklam filminin yayınlandığını kaydeden Bulut, “Bizim reklam filmimiz için 20 gün hukuk bölümünün onayını bekleye TRT, AKP’nin reklam filmini hemen yayınladı. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e, belediye başkan adaylarımıza karartma uygulayan TRT’de,CHP’nin reklamının gösterilmesi bile yasak. Reklam filmimizin yayınlanması için tekrar başvurduk. Ancak mart ayında reklam filmlerimizi yayınlayacak müsait günleri yokmuş. Kuyruklu yalan!TRT, reklam filmimizi hayrına yayınlamayacak, para karşılığı yayınlayacak. TRT hem kamuyu zarara uğratıyor hem de görev suçu işliyor” dedi.

TRT, PRT OLDU

AKP’nin belediye başkan adaylarının hemen her gün TRT Haber ekranlarında olduğunu belirten Bulut, şöyle devam etti:

“TRT'nin fişini saraya bağlayıp, Parti Radyo Televizyonu (PRT) yaptılar. CHP’nin ya da diğer muhalefet partilerinin belediye başkan adaylarını 1 dakika canlı yayınlamadılar. TRT Anayasal bir kurum. TRT Kanunu, Anayasa’ya dayanılarak çıkarıldı. Anayasa’ya göre de TRT özerk ve tarafsız olmalıdır. Ancak bu kağıt üzerinde kaldı. 85 milyonun vergileriyle fonlanan TRT hem kanunlar çiğniyor, hem de YSK’nın kararlarını hiçe sayıyor. Hukuk devleti ilkesini, seçim adaletini ve demokrasiyi baltalıyor.”

İKTİDARIN BORAZANLIĞINI BIRAKIN

TRT’nin yanlı, tarafsızlığı çiğneyen haberiyle ilgili RTÜK’e, kurumsal olarak şikâyet dilekçesi verdiklerini kaydeden Bulut, her hafta muhalif kanallara ceza yağdıran RTÜK’ün, şikayetdilekçelerini aylardır işleme almadığını bildirdi. TRT Yönetiminin göz göre göre suç işlediğini, denetim görevi olan RTÜK’ün de şikâyetleri görmezden gelerek bu suça ortak olduğunu belirten Bulut, “TRT yönetimini bir kez daha uyarıyoruz, iktidarın borazanlığını bırakın asıl göreviniz olan kamu yayıncılığına dönün” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.