Yeşilay Haftası etkinliklerle kutlandı

Yeşilay Haftası etkinliklerle kutlandı
Kadıköy'deki iskele meydanında 'Yeşilay Dünyası' adı verilen büyük bir çadır kuruldu.

Sigaranın, alkollü içeceklerin ve uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararlarının anlatıldığı Yeşilay Haftası, Türkiye"nin dört yanında şiirlerle ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Türkiye"nin köklü sivil toplum kuruluşlarından Yeşilay, kuruluşu"nun 98"inci yılında, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası"nda çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler kapsamında İstanbul’da Kadıköy, Ankara’da Kızılay, İzmir’de Alsancak meydanları başta olmak üzere 81 ilde etkinlik alanları kuruldu. Kadıköy"deki iskele meydanında "Yeşilay Dünyası" adı verilen büyük bir çadır kuruldu.

Büyük bir festival alanı olarak kurulan Yeşilay Dünyası’nda cam, origami, karikatür atölyelerinin yanı sıra; sergiler, çocuk etkinlikleri, sanal etkinlik turu, bilgilendirme stantları, tütün bağımlılığının VR teknolojisi ile anlatıldığı bilinçlendirme çalışmalarına yönelik etkinliler de düzenlendi.

Ayrıca  Yeşilay Haftası’na özel şiirler okunarak ve bu haftanın anlam ve önemine dikkat çekildi. Etkinliklerde bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı bir yaşam için ""Yeşilaycı olmak için bir nedenim var"" mesajı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özel Haber