UŞAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ‘‘SANATIN ÇOCUKLARI’’ PROJESİ

UŞAK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ‘‘SANATIN ÇOCUKLARI’’ PROJESİ
Uşak Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Dördüncü Sınıf öğrencileri Selin Şanal, Cansu Akın ve Sinan Özer tarafından hazırlanan ‘Sanatın Çocukları’ sosyal sorumluluk projesi 15 Mayıs 2021 Cumartesi günü saat 14.00’da çevrimiçi bir konferans ile gerçekleşti.

Projenin en büyük amaçlarından birinin Covid-19 zamanı çocukların aktivite ortamı oluşturulması ve çocukların daha çok sanata yöneltmelerinin sağlanması olduğunu ifade eden gençler, aynı zamanda Mersin’deki Huzurkent Atatürk İlköğretim Okulu içinde proje kapsamında bağış topladıklarını belirttiler. 

Projeye katılan 7-10 yaş arası çocukların çevrimiçi katıldıkları konferansta resim öğretmeni Rojbin Deniz Özyürek ile birlikte çeşitli sanat aktiviteleri yaptı. Çocukların sanat bilgisi öğrenmelerinin yanı sıra onların hayal güçlerinin genişlemesi için yapılan etkinlik sonrasında katılan çocuklardan kendilerini 20 yıl sonra nerede hayal ettikleri üzerine bir resim çalışması yapılması istendi. Hayallerini çizen öğrencilerin, proje için açılan Instagram sayfasında resimlerinin paylaşılması üzerine bir bağış kampanyası oluşturuldu. 

Proje ile birlikte sosyal medya hesaplarında çocuklar için çeşitli görseller hazırlayan gençler, ‘‘Her çocuk yıldızdır ama en parlak yıldızlar sanat ile iç içe olan çocuklardır.’’ diyerek, bu sosyal sorumluluk projesi ile sanatın çocuklar üzerindeki etkisine de dikkat çekmeyi hedeflediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özel Haber