Türkiye Spastik Çocuklar Vakfından 10 bin adımda 1 milyon TL projesi

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfından 10 bin adımda 1 milyon TL projesi
Dilek Sabancı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Cerebral Palsy hastası çocuklar için gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi.

Dilek Sabancı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Cerebral Palsy hastası çocuklar için gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. 9 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek sosyal sorumluluk projesinin amacı her gün 10 bin adım ve 1 milyon tl bağış toplamak.

 

 “Daha fazla Cerebral Palsy’li çocuğa ulaşacağız”

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr.h.c. Dilek Sabancı konuşmasına vakfa ve kendisine yardımlarını esirgemeyen merhum babası Sakıp Sabancı’yı anarak başladı. Sabancı çok şanslı bir çocuk olduğunu babasının kendi gibi birçok çocuğa da umut ışığı olduğunu ifade etti. Sabancı, “Cerebral Palsy çok özel ilgi ve eğitim gerektiren bir durum. Türkiye’de her 8 saatte bir Cerebral Palsy’li bebek doğuyor, bu çok önemli bir rakam. Bu durumun önüne geçebilmek için erken teşhis ve müdahale çok büyük bir önem taşıyor. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Cerebral Palsy hakkında toplumda farkındalık yaratmak için bir çok proje yürütüyor. Bununla birlikte Cerebral Palsy’li bireylere destek olabilmek ve hizmet sunabilmek için var gücüyle çalışıyor.  Bu yıl beşincisi gerçekleşecek olan “Steptember Sosyal Sorumluluk Projesi” ile Cerebral Palsy’li bireylere destek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Projenin ülkemizde daha geniş kitleler tarafından bilinerek, genişleyeceğini ve daha fazla Cerebral Palsy’li bireye ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

“Her 1.000 canlı doğumdan 4,4’ü Cerebral Palsy hastası”

 Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı İcra Kurulu ve İkinci Başkanı Altan Edis; Cerebral Palsy, beynin, doğum öncesi, sırası veya sonrası dönemde hasar görmesiyle oluştuğunu ve erken müdahale edilmesi gelişmeler sağlanabildiğini ifade etti. Steptember Sosyal Sorumluluk Projesi ile farkındalık yaratmayı ve toplanan bağışlar sayesinde engelli çocuklara ücretsiz hizmetler sunmaya çalıştıklarını söyleyen Edis, “Türkiye’de ise her 8 saatte bir Cerebral Palsy’li bir bebek doğuyor. Bir başka deyişle  her 1.000 canlı doğumdan 4,4’ü Cerebral Palsy tanısı alıyor. Steptember’da toplanan bağışlar ile bugüne kadar 1.000’e yakın çocuğumuz hidroterapi, fizyoterapi, özel eğitim, değerlendirme ve yönlendirme desteği aldı, 100’den fazla bebek erken müdahale programına dahil edildi, 250’ye yakın aileye psikolojik danışmanlık verildi, 38 öğrenciye eğitim-öğretim desteği sağlandı, kamuoyunu Cerebral Palsy konusunda bilgilendirmek üzere 2650 adet kitap basımı gerçekleştirildi, ikisi uluslararası kongre olmak üzere toplam 6 bilimsel toplantı gerçekleştirildi. 2017 yılında Steptember Sosyal Sorumluluk Projesi ile Türkiye’de 2255 gönüllü 351.118.965 adım atarak, 740.932 TL bağış toplamıştı. Bu yıl hedefimiz 1 milyon TL bağış toplayarak daha da fazla Cerebral Palsy’li çocuk ve ailesine destek olabilmek” diyerek sözlerini tamamladı.

Simin Bıçakcıoğlu ve Aşkım Kapışmak’tan pojeye tam destek

Aşkım Kapışmak, son 10 yılını Cerebral Palsyli arkadaşı ile birlikte geçirdiğini söyledi. Arkadaşının deyimiyle hayatı hep hırsla ve daha hızlı elde etme arzusu ile yanlış ele aldığımızı ifade eden Kapışmak; projeye olan desteğin sürekliliğinin hastalara umut ışığı olmak için büyük önem taşıdığını söyleyerek sözlerine son verdi. Simin Bıçakcıoğlu projenin aslında Türkiye’de olan farkındalığı artırmakla beraber engelsiz bireyler içinde sağlıklarını korumak için de büyük önem taşıdığını vurguladı.

Berkay Kağan GENÇ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özel Haber