Tarihi Yarımada'da bir lezzet durağı; Sefa Restaurant

Tarihi Yarımada'da bir lezzet durağı; Sefa Restaurant
Cağaloğlu Nuruosmaniye Caddesi’nde bulunan Sefa Restaurant, yemekleri oldukça lezzetli olan ve hijyene önem veren bir esnaf lokantası. Yolunuz Tarihi Yarımada’ya düşerse sosyetenin ünlü lokantalarını lezzet ve hijyen açısından geride bırakan Sefa Restoran’ın lezzetli yemeklerini ve tatlılarını kesinlikle denemenizi tavsiye ederiz...

40 yıldır mesleğin içinde olan Sami Özcan müşterisinin ne istediğini iyi biliyor bu yüzden de 13 yıldır kendi işletmesi Sefa Restaurant da her gün 25 çeşit, taze ve lezzetli yemeklerini müşterilerine sunuyor. Sebze yemeklerinden etlilere, salatalardan ızgara çeşitlerine kadar her çeşidi bir arada bulabilirsiniz. Menüde gördüğünüz sebze yemeklerinin hepsini bulamayabilirsiniz. Çünkü günlük sebzelerden 5 tane çıkarıyorlar. 60 kişilik oturma kapasitesi olan mekan da duvarları eski İstanbul’un figürleri süslemiş. Her yerinde hijyen ve temizlik hakim olan mekanda sigara içilmiyor. Sefa Restaurant’ın mutfağını evinizin mutfağı gibi her an gezebilir ve görebilirsiniz. Mekanın paket servis hizmeti olarak Kapalıçarşı, Sultanahmet, Yeşildirek, Cağaloğlu, Çemberlitaş kapsamı içerisinde. Menüsünü zaten bilen müşteriler iş yerlerinden de sipariş verebiliyorlar. Gazetemiz çalışanlarının da zaman zaman lezzetlerini tattıkları Sefa Restaurant, hafta içi ve Cumartesi günü saat 07.00 ile 16.00 arasında hizmet veriyor. Lokanta pazar günleri kapalı. Yolunuz Sefa’ya düşerse özellikle sebze ve bamya çorbası, sac kavurması, kuzu tandırı ve kabak tatlısı oldukça meşhur olan mekanın lezzetlerini tatmanızı tavsiye ederiz. Sefa Restaurant Tripadvisor belgesine sahip.

Tripadvisor belgesi; Yurtdışından gelen gezginlerin belirledikleri puana göre verilen uluslararası geçerliliği olan bir belge.

 

Öncelikle kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Konya doğumluyum. 1978’den beri İstanbul’dayım. Yaklaşık 40 yıldır mesleğin içindeyim ve 30 yıldır bu bölgedeyim. Sefa Restorant’ı 2005’te kurdum. 25 yıldan fazla işçilik yaptım bu meslekte ve 13 yıldır da kendi restaurantımı işletiyorum. 

 

Sefa Restaurant’ın hikayesinden bahseder misiniz?

25 yıl meslekte çalıştıktan sonra kendime bir işyeri açmayı düşündüm ve 13 yıl önce bu mekanı açtım. Aileden gelen bir meslek bizimkisi. Mekanın bütün herşeyiyle bizzat ben ilgileniyorum. 

 

Restaurantta kaç masa bulunuyor? Burası genelde hep çok kalabalık, mesela yer bulma sorunu oluyor mu?

Daha çok rezarvasyonla geldikleri için müşterilerimiz çok fazla yer bulma sorunu yaşamıyoruz ama zaman zaman dolu olduğunda beklemek istemeyen müşterilerimizin gittikleri de olmuştur tabi. 60 kişi kapasiteli mekanımızda 13 masa var. 

 

Restaurantınızda ne tür yemekler var?

Türk ve Osmanlı mutfağının yanısıra müşterinin isteğine göre ızgara da yapıyoruz. Haftada bir gün döner çıkartıyoruz. Her gün 25 çeşit yemek yapıyoruz. Ayriyeten müşterilerimizin istek ve taleplerine görede yemek yapıyoruz. Günlük 2 çeşit çorba çıkıyor ve hergün menü değişiyor.

 

En meşhur veya rağbet gören yemeğiniz veya özel bir tatlınız var mı? “Sadece Sefa’da bulunur” diyebileceğiniz neler var?

Sebze, et yemekleri, çorbalarımız ve tatlılarımızın hepsini özenerek yaptığımız için onu müşterimiz takdir ediyor. O tercihi biz müşterimize bırakıyoruz. Bizim öyle bir ayrımımız yok. Günde 4-5 çeşit tatlı yapıyoruz. Kabak tatlımız çok meşhur. Kabağı özellikle ben gidip Adapazarı’nda üreticiden alıyorum. 10 senedir aynı yerden kabak alıyorum. Müşterilerim bu lezzeti başka yerde bulamadıklarını söylüyorlar. Müşterilerim yemek yemeseler bile buradan geçerken mutlaka tatlı yemeye uğruyorlar. Günlük sütlaç yapıyoruz. Bunu manda ve inek sütüyle karıştırıp yapıyoruz. Günlük ve taze olduğu içinde çok beğeniliyor.

 

Lezzetli yemeklerinizin bir sırrı varmı? Varsa nedir?

Meslekten yetiştiğim için herşeyi özellikle malzemeleri ben kendim seçerek alıyorum. Yaptığımız yemeklerin kalitesini nasıl artırırız diye sürekli araştırıyorum. En güzel malzeme hangisiyse araştırıp onu alıyoruz. Kaliteli ve taze malzeme kullanıyoruz. Lezzetlerimizin sırrıda burda sanırım. Ve tabi kadromuzda güzel. Ahçımız olsun, garsonlarımız olsun, biz burda bir ekip olarak bu başarıyı yakalıyoruz. 

 

Hijyen konusunda nelere dikkat ediyorsunuz?

Bu meslekte en çok dikkat ettiğim konu öncelikle hijyendir. Yeri gelir ben bile önlüğümü giyer temizlik yaparım. Bizim için önce hijyen sonra lezzet. Sonrasında da tabii kalite ve hizmet. İşte bunları işinin ehli iyi bir kadroyla bütünleştirdiğin zaman herşey mükemmel oluyor. 

 

Restaurant işletmenin güzel ve zor yanları neler?

Mutlaka her mesleğin zorlukları vardır ama bizimkisi tamamen zor bir meslek. Çünkü çok fedakarlık isteyen bir meslek. Birkere erken kalkacaksınız. Normalde 6’da açıyoruz biz restaurantımızı ama ben hale gittiğim zamanlarda gece 4’te kalkıyorum. Haldeki 400 dükkanı tek tek dolaşıp kaliteli ürünleri seçerek alıyorum. Akşamda 5’te kapatıyoruz. Bu işin güzel yanı ise müşterimiz yemeğini yedikten sonra hesabı öderken teşekkür etmesi. Çünkü insanları mutlu etmek zordur. İşte bu teşekkürler, bu memnuniyet bizim ekip olarak tüm yorgunluğumuzu alıyor.

 

Müşterileriniz ağırlıklı olarak kimlerden oluşuyor?

Genelde esnaf. Kapalıçarşı ve çevresi. Tekstilciler, kuyumcular, yayıncılar kısaca her meslekten müşteri profilimiz mevcut. 

 

Bölgedeki esnafın yanısıra turistlere de hizmet veriyorsunuz. Yerli ve yabancı müşterileriniz arasındaki fark nedir?

Biz ayrım yapmıyoruz ama 30 yıldır bu çevredeyim ve tabiki önceliğimiz hergün gelen müşterilerimizdir. Turistlerde gelince en iyi hizmeti veriyoruz ama onlar bir kere geliyor, devamlı müşterim ise hergün. Ben burda turizme güvenerek bu işe girmedim. Burda öncelik her zaman bu çevrenin esnafıdır, çalışanıdır. Biz hiç reklam yapmamamıza rağmen bütün kitaplarda, rehberlerde ismimiz geçiyor. Hiçbir turizm acentasıyla anlaşma yapmadan onlar kendileri buluyor ve geliyor. Çok da memnun ayrılıyorlar. Fiyat ve kalite konusunda bizi takdir ediyorlar. 

Peki bizimle paylaşacağınız enteresan bir anınız var mı?

İşimizi severek yapıyoruz ancak sizinle bir anımı paylaşayım. Birgün kapıdan güzel giyimli 2 bayan müşteri içeri girdi. Yemekleriniz taze mi dediler. Ben de espri olsun diye bu senenin efendim buyrun tadabilirsiniz dedim, başladılar gülmeye. Yemeklerini yediler, o kadar memnun kaldılarki, hem espriye güldüler hem de yemekleri çok beğendiler.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özel Haber