KINALIADA'DA FAYTON YOK ELEKTRİKLİ ARAÇ VAR

KINALIADA'DA FAYTON YOK ELEKTRİKLİ ARAÇ VAR
İstanbul’un incisi Adalar’da atların yaşadığı kötü koşullar nedeniyle zaman zaman atlı faytonların kaldırılması gündeme geliyor. Büyükada, Heybeliada, Burgazada’da faytonlar yer alırken, faytonların olmadığı tek ada ise Kınalıada. Kınalıada’da ulaşım ve taşımacılık konusunda birkaç yıldır elektrikli araçlar ön plana çıkıyor.

Hüseyin KILINÇ

Elektrikli araçların sayıları her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlar sayesinde Kınalıada’da yeni bir iş sektörü doğdu. Bu yeni iş kolunun adı “elektrikli araçla taşımacılık.” 

Elektrikli araçla taşımacılık yapan Yavuz Atıcı, Yenigün gazetesi’ne verdiği özel röportajda şunları söyledi: “Ben Mavi Marmara Kooperatifi’nde adalar hattında gemi işletiyordum. İşlerim kötü gidince gemimi satmak zorunda kaldım. İşsiz kaldım. Sonrasında ise elektrikli araçla taşımacılık işine başladım. Elektrikli araçla ulaşım işini yaklaşık 4 senedir yapıyorum. Ama bu iş gerçek anlamda 2 yıldır yoğunlaştı. Ben buna halka hizmet diyorum. Elektrikli araçla taşımacılık yapmak yasal değil. Ama evliyim, özürlü bir çocuğum var. Aileme bakmak zorundayım. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Adalarda elektrikli taşımacılığın yasal hala gelmesi, düzene girmesi ve sorunların çözülmesi için bizlere ruhsat verilmesini istiyoruz. Vatandaşların bize ihtiyacı var. Adanın yüksek kesimlerinde oturan yaşlıları, ambulansın giremediği yerlerde biz hastaları taşıyoruz. Adada isteyen herkesi istedikleri yere ulaştırıyoruz. Belediye servisinin olmadığı saatlerde biz ada halkını istedikleri yere ulaştırıyoruz. Halkımız bize bahşiş niyetiyle 5 TL-10 TL veriyor. Ama illa para verecekler diye bir kaide yok. Para verirlerse alırız, vermezlerse de sorun değil. Ada insanlarını taşırken her zaman para talep etmiyoruz.”

“24 SAAT HİZMET VERİYORUZ”

Ada halkının elektrikli araç taşımacılığından memnun olduğunu belirten Atıcı, “Tabi ki şikayet edenler de oluyor. Ama halk genel anlamda bizden memnun. Tamam bizim hatalarımız var. Hızlı sürenler oluyor. Fazla yolcu taşıyanlar oluyor. Müşterilere hitap etmeyi bilmeyenler, yanlış davranışlarda bulunanlar, içkili araç kullananlar olabiliyor. Ayrıca yük taşımacılığını hamallar yapıyor. Bazen onlarla aramızda sürtüşme olabiliyor. Onlar da haklı. Onlar ekmek parasını hamallıktan kazanıyor. Ama bize ruhsat verilip gerekli düzenlemeler yapılırsa bütün sorunlar çözülür. Bu işin düzene girmesi açısından ben elimden geleni yaparım. Bana sorumluluk verirlerse seve seve yetkililere yardımcı olurum. Ne isteniliyorsa gereğini yerine getiririm. Gerekirse kooperatif tarzında bir kurum oluşturulsun. Yaptığımız işin bir resmiyeti olsun istiyoruz” dedi.

“TURİSTLERE ADA TURU YAPTIYORUZ”

Yavuz Atıcı, turistlere de hizmet verdiklerini vurgulayarak, “Turistlere ada turu yaptırıyoruz. Turistlerden fazla para istemiyoruz. Faytoncular gibi 150 TL-200 TL istemiyoruz. Bizim talep ettiğimiz ücret 30 TL-50 TL. Turist taşımacılığında yoğunluğumuz gittikçe artıyor. Yazın günde ortalama 6-7 kez turistlere ada turu yapıyorum. En çok Araplar ve Fransızlar geliyor. 4 kişiden fazlasını taşımamaya gayret gösteriyoruz. Ada turumuz 30 dakika sürüyor. Tur sırasında istedikleri yerde durup fotoğraf çekilirler, çay içerler, gezerler, denize girenler de oluyor. Özellikle görmek istedikleri yerler varsa o yerlere de götürüyoruz. Bu işte kışın yoğunluk çok azalıyor. Bu iş nisan-ekim ayları arasında yoğun olarak yapılıyor.  Bize ruhsat verilirsin, elektrikli taşımacılık düzene girsin, şikayetler azalsın gerekirse kışın ücret almadan bile bu işi yaparım. Çünkü yazın kazandığım paradan onu düşerim” şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özel Haber