İstanbul Üniversitesi'nden ANLAMLI ETKİNLİK

İstanbul Üniversitesi'nden ANLAMLI ETKİNLİK
Üniversite, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte 2'nci Engelsiz Ağaç Dikme Şenliği'ni gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi, ve İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte "Engelsiz Ağaç Dikme Şenliği" düzenledi. Bu yıl 2"ncisi yapılan şenlik Şile Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında gerçekleştirildi.

Şenlikte engelli ve engelsiz öğrenciler birlikte ağaç diktiler. Şile Orman İşletme Müdürü Murat Çakır ağaç dikiminden önce yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İstanbul"un Anadolu Yakası"nda 100 bin hektar orman sahası var. Bu alanın 60 bini Şile"de yer alıyor. Şile İşletme Müdürlüğü"nün yüzde 80"i ormanlarla kaplı. 57 tane orman köyümüz var. Bu köylerde yaşayanlar genelde ormancılıktan geçimlerini sağlıyorlar. Buradaki ağaç türlerimizin çoğunluğu meşe, kayın, gürgen ve sahil çamından oluşuyor. Üç tane yangın gözetleme kulemiz var. Bugün yaklaşık 400 tane ağaç dikeceğiz."

ENGELLİLİK ZİHİNLERDE OLAN BİR ŞEYDİR

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Resa Aydın ise  Engelsiz Ağaç Dikme etkinliğini düzenledikleri için çok mutlu olduğunu belirterek, "İlk planladığımız günden itibaren İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ve Şile Orman İşletme Müdürlüğü bize çok destek oldu. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Altı Nokta Körler Vakfı da etkinliklerimizde bize destek veriyor. Onlarla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Burada İstanbul Üniversitesi"nin hemen her fakültesinden öğrencilerimiz var. Engelli ve engelsiz bütün öğrencilerimizin birlikte el ele ağaç dikmelerini istiyoruz. Engellilik sadece zihinlerde olan bir şeydir. Eğer ortamı düzenlerseniz hiç kimsede engel yok. Biz birbirimizi tanıyıp birbirimize dokundukça bunu daha iyi anlıyoruz. Bu işin çözümü birlikte bir şeyler yapmak. Bu yüzden buradayız" dedi.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Çolak şunları ifade etti: "İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü"nde çalışan bütün personel büyük bir zevkle işini yapıyor. Bu da bize heyecan kattı. Bu tür organizasyonları yapmak aslında çok kolay değil. Ama biz çok süratli bir şekilde organize ettik. Hiçbir bürokratik engelle karşılaşmadık. Aksine çok destek aldık. Resa Hocam ile birlikte Orman Bölge Müdürlüğü"ne projemizi ilettiğimiz zaman müdürlük projemize hemen destek verdi ve projemizi hızla gerçekleştirdik. Hem kendi fakültem adına hem de İstanbul Üniversitesi adına Orman Bölge Müdürlüğü"nün tüm personeline teşekkür ediyorum. Bir yıl önce ektiğimiz fidanların boyu 1 metreye ulaştı. Bundan dolayı özellikle engelli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl bütün dünyadaki ülkelerin katılacağı "Dünya Engelsizler Ormanı" diye bir ağaçlandırma ortamı oluşturmak istiyorum. Bunun için bir ön çalışma yaptım. Gelecek yıl sizleri tekrar aramızda görmek istiyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özel Haber