BU BAYRAM YİNE ÖLDÜK!

BU BAYRAM YİNE ÖLDÜK!
Sevinçle, coşkuyla kutlamamamız gereken bir bayram daha acıyla, ölümle ve gözyaşı ile bitti. Bayram süresince yine trafiğe bir çok kurban verdik.

Karayollarında alınan önlemler fayda etmedi. Yeni yasaklarında bayramdan sonra devreye girecek olması da ayrı bir handikap oldu.

Özellikle  trafik denetimlerinin görece daha az olduğu bölgelerde kazaların yoğun olması trafik eğitimini bir kez daha gündeme getirdi.

Okullarında bayram öncesi tatile girmesi Üniversite giriş sınavlarının da bir hafta önce bitmesi bayram tatiline çıkan ailelerin sayısını artırdı.

Tatilin hafta sonuna gelmesi de bir başka  sıkıntı oldu. Kısa sürede uzun yol kat etmek isteyen sürücüler aşırı hız yaptı ve yorgun geçen bir tatil sonrası direksiyon başına geçti…

Vatandaşlar har bayram yaşanan bu trafik katliamına tepki göstererek, “Hep önlem alıyoruz diyorlar. Yollarda bazen polisleri görüyoruz. Onlarda çok ilgilenmiyorlar. Polislere göre bayram günü sürücülerin canlarını yakmak olmaz. Olmaz da, bu vurdumduymazlığın bedelini canlarımızla ödüyoruz” dediler.

BAYRAM TURİZMCİYE YARADI

Bayram öncesi paket program satan oteller ful doldu. Özellikle Akdeniz sahillerindeki otellerde doluluk oranı yüzde yüzlere ulaştı. Otobüs firmaları ek seferler çıkarmalarına rağmen ihtiyaca cevap veremedi.

Turizmciler uzun bir aradan sonra , bu yıl  bir canlılık yaşandığını bunun da sektöre adete yeniden hayat verdiğini söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özel Haber