Balat'ta 'ÇOCUK YARDIM EVİ' tekrar açıldı

Balat'ta 'ÇOCUK YARDIM EVİ' tekrar açıldı
Daha önce Hobbit House adıyla Balat'ta 2 yıl hizmet veren ve çocuklara ikinci el kıyafet, oyuncak, okul malzemelerini ücretsiz olarak dağıtan çocuk yardım evi iki ay önce kapandı.

HÜSEYİN KILIÇ

Çocuk yardım evinin kapanmasına gönlü razı gelmeyen İran asıllı Rıza Haşimi kolları sıvadı ve iki aylık aradan sonra Balat Minik Kalpler Çocuk İyilik ve Aşevi adı altında çocuk yardım evini tekrar açtı. 1996 yılından beri Türkiye"de yaşayan Haşimi"nin mesleği tekne bakımı ve tamiri. Rıza Haşimi Yeni Gün Gazetesi"nin sorularını yanıtladı.

Haşimi, "Burası 2016 yılında Murat Asilcan ve Sinem Asilcan tarafından kuruldu. Buranın o zamanki adı Hobbit House"dı. Fakat Murat ve Sinem Asilcan çifti İzmir"e taşınınca burası kapandı. Onlar aynı projeyi İzmir"de gerçekleştiriyorlar.

Burası iki aydır kapalıydı. Buranın kapanmasını istemedim ve burayı devraldım. Ev üç katlı.Her şeyi çocukların dünyasına göre düzenledik. Bildiğim kadarıyla bu tür bir proje şu an sadece İzmir"de Murat Sinem Asilcan çifti ve Balat"ta da ben eşimle birlikte gerçekleştiriyoruz" dedi.

TÜRKİYE"NİN HER YERİNDEN MALZEME GELİYOR

Türkiye"nin her yerinden ikinci el kıyafetler, oyuncaklar, okul malzemeleri geldiğini belirten Rıza Haşimi şunları söyledi: "Eşyaların hepsini haftaiçi toplayıp düzenliyorum. Haftasonu ise çocuklara istedikleri her şeyi ücretsiz dağıtıyoruz. Çocuklar isterlerse burada kitap okuyorlar, ders çalışıyorlar, isterlerse kitapları ücretsiz alabiliyorlar. Sabahları çocuklara ücretsiz olarak çorba dağıtıyoruz, sonra okullarına gönderiyoruz. Öğlen yemeği de veriyoruz. Yemekleri eşim yapıyor. Burada olmaktan ve çocuklar için bir şeyler yapmaktan çok mutluyum. Buranın açık kalması, devam etmesi için elimden geleni yapacağım. Buraya Balat ve çevresinden 68 çocuk geliyor. Fakat Tuzla, Pendik gibi çok uzak semtlerden de çocuklar geliyor. Hedefimiz çocukları sokaktaki tehlikelerden uzak tutmak, onları mutlu etmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamak. Aslında biz bir şey yapmıyoruz. Her şeyi halkımız yapıyor. Biz aracı oluyoruz."

Gönüllü çalışan Şerafettin Denizli ise şöyle konuştu: "Üç yıldır burada gönüllü çalışıyorum. Burada olmaktan memnunum. Ben çocukları seviyorum, çocuklar da beni seviyor. Burada çocukları eğlendiriyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nda ve diğer bayramlarda burada kutlamalar yaptık. Çocuklar burayı çok seviyor."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özel Haber