AVM'ler esnafa kapan kurdu

AVM'ler esnafa kapan kurdu
Piyasalardaki olumsuzluklardan en fazla etkilenen ve “kepenk kapatma” bunalımı içinde bulunan esnaf, ramazan bereketiyle tam üçbeş kuruş kazanma umudunu yaşarken, bu defa da AVM’lerin hışmına uğradı.

AVM’lerin ramazan nedeniyle kapanış saatlerini gece yarısına kadar uzatması ile esnaf, büyük mağduriyete sürüklenmiş oldu.

Bu uygulamanın yanlış olduğunu beyan eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tepkisini şöyle açıkladı:

“Perakende sektörüne darbe vuran bu haksız uygulama kesinlikle kabul edilemez. Tezgahlarımızın boş, kepenklerimizin kapalı olduğu bir ortamın sıkıntılarını, ekonomimizin ön yüzünde yer almaktadır.

Haftanın 7 günü, saat 10.00-22.00 arası açık olan AVM’lerde, esnaf lehine düzenlemeler beklenirken kuralsızlıklar, sorunu rayından iyice çıkarmış bulunuyor. Başından beri, bu tür büyük alışveriş merkezlerinin piyasalardaki egemenliklerine karşı esnafın, hangi dar boğazlara sürükleneceğini, ekonomik verilere dayanarak açıklamıştık. Geçen zaman içinde teşkilatımızın verdiği  inançlı mücadele, ilgilileri de önemli önlemlere hazırlamıştır. Ancak, ramazan ayında birden ortaya çıkan AVM’lerin bu keyfilik anlayışı, esnafımızı zora sokmuştur.

Avrupa’nın hiçbir yerinde gece yarısına kadar açık mağaza yoktur. Böyle bir kuralsızlık ekonomimizin, esnafla kalkınma hedeflerinde de aykırıdır.

Gelişmiş ülkelerde AVM’ler şehir içinde değil, şehir merkezlerinin dışındaki bölgelerde açılır.

AVM’ler başına buyruk haline getirilirse, esnaf kendi geçim sahası içinde kapana sıkışmış olur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özel Haber