Türk Çalışan Geleceğe Güvenmek İstiyor

Türk Çalışan Geleceğe Güvenmek İstiyor
Ticket Restaurant markasının kurucusu Edenred’in IPSOS araştırma şirketiyle gerçekleştirdiği 14 ülkeyi kapsayan çalışma Türkiye’li çalışanların gelecek konusunda umutsuz olduğunu gösteriyor.

Buna göre; dinamik bir gelişme gösteren ancak işsizlik oranı komşularına göre yüksek kalan (%9,5 seviyesi) Türkiye, hem bireysel hem de ortak gelecek adına, çalışanların daha güvenli olduğu ülkeler arasında yer alıyor. 
Türkiye’de 500.000’den fazla çalışana yemek kartı, yemek ve hediye kuponu gibi hizmetler sunan Edenred’in IPSOS’la gerçekleştirdiği ‘Avrupa’da çalışanların mutluluğu ve motivasyonu’ konulu araştırma; 14 Avrupa ülkesinde, toplamda 13.600 çalışanla (Türkiye’de 800) gerçekleştirildi. 
Araştırmaya göre işteki yaşam kalitesine bakışı kırılgan ve motivasyon düzeyi yüksek olmayan Türk çalışanların en önemli kaygısı “maaş seviyesi”. Ülkenin geleceğine güvenenlerin oranı  %31. Bu oranla 14 Avrupa ülkesi arasında 9. sıraya yerleşen Türkiye, motivasyon açısından da 10. sırada yer alıyor. Tüm bu memnuniyetsizliğe rağmen Türk çalışanları motive eden iki avantaj var: çalıştıkları işyerlerinde öğle yemeği sırasında yemek verilmesi ve sağlık sigortası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.