Gazetecilerin Çalışmalarının Engellenmesi Basın Özgürlüğüne Müdahaledir

Gazetecilerin Çalışmalarının Engellenmesi Basın Özgürlüğüne Müdahaledir
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, AA muhabiri Nişancı'nın Aydıntepe Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına itirazı haberleştirmek için bulunduğu Bayburt Adliyesinde saldırıya uğramasını kınadı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Anadolu Ajansı muhabiri Abdulkadir Nişancı"nın Aydıntepe Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına itirazı haberleştirmek için bulunduğu Bayburt Adliyesinde saldırıya uğramasını kınadı.

 

TGC Yönetim Kurulu"ndan yapılan açıklamada, MHP  tarafından seçim sonuçlarına ilişkin Bayburt Adliyesi önünde düzenlenen basın toplantısını takip eden Anadolu Ajansı muhabiri Abdulkadir Nişancı"nın, partili olduğu iddia edilen kişilerin küfürlü ve fiili saldırılarına maruz kaldığı hatırlatıldı.

 

Açıklamada, "Meslektaşımız, saldırı nedeniyle adliye binasına sığınmıştır. Abdulkadir Nişancı"ya yönelik bu saldırıyı kınıyoruz. Gazeteciler, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapmaktadır. Gazetecilerin çalışmalarının engellenmesi basın özgürlüğüne müdahaledir. Bayburt Valisi ve Emniyet Müdürü"nden meslektaşımıza yapılan saldırının sorumlularını en kısa sürede belirleyip, haklarında işlem yapmalarını bekliyoruz" denildi.

 

Basın Konseyi de kınadı

 

Basın Konseyi, Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Abdulkadir Nişancı"nın Aydıntepe Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına itirazı haberleştirmek için bulunduğu Bayburt Adliyesinde saldırıya uğramasını kınadı.

 

Basın Konseyi"nden yapılan açıklamada, seçim sonuçlarına yapılan itirazlar üzerine, yeniden sayımların yapıldığı Bayburt Adliyesi"nde, AA muhabiri Nişancı"nın çekim yapmasının engellenmesinin, basın özgürlüğüne yönelik açık bir saldırı olduğu belirtildi.

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"AA muhabiri Abdülkadir Nişancı"ya engel olan siyasi gruptan bazı kişilerin taş atmalarını ve darp etme girişimlerini kabul etmek mümkün değildir. Seçim ortamının yarattığı bu gergin atmosferin en kısa sürede bitmesini diliyoruz. Basın Konseyi olarak, haber yapmaktan başka hiçbir amaç taşımayan gazetecilere yönelik saldırıları kınıyoruz. Gazetecilerin çalışmasını engelleyenlerin derhal bulunmasını ve haklarında işlem yapılmasını istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.