2015'te Fuarlar 100 Bin Haberi Aştı

2015'te Fuarlar 100 Bin Haberi Aştı
Geride bıraktığımız 2015 yılında, Dünya’da ve Türkiye’de düzenlenen çeşitli fuarların yazılı medyada çıkan haber sayısının 104 bin 136 adete ulaştığı ortaya çıktı.

Bölgesel ve yerel üç bine yakın gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, geçtiğimiz yıl ülkemizde düzenlenen tarımdan hayvancılığa, gıdadan inşaata, tekstilden eğitime kadar 450’yi aşkın fuar ile farklı ülkelerde düzenlenen çeşitli fuarlar arasında en çok kitap fuarları haberlerinin yayınlandığı tespit edildi. Yeni yayınlanan eserlerin yer aldığı, geniş kitlerin okuduğu serilerin yazarlarının katıldığı imza günlerinin de düzenlendiği kitap fuarlarının 6 bine yakın habere konu olduğu belirlendi.

2015 yılı boyunca düzenlenen turizm ve seyahat fuarları 4 bini aşkın haber ile ikinci sırada yer alırken, dünyada ve ülkemizde yapılan özel gösteriler ile pek çok farklı etkinliklere sahne olan, tanıtılan yeni modellerin büyük dikkat çektiği otomobil fuarlarının da 3 bini aşkın haberle üçüncü sırada gündeme geldiği saptandı. Interpress’in yaptığı aynı incelemede yapı ve inşaat fuarları, çeşitli tekne ve yatların sergilendiği fuarlar, altın-mücevher-takı fuarları, mobilya-dekorasyon ve aksesuarları fuarları, gıda ile eğitim fuarları haberlerinin de toplamda 10 bini geçtiği tespit edildi.

Haberlerde en çok “TÜYAP” yer aldı

Interpress’in yaptığı araştırmada, geride bıraktığımız 2015 yılında İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ile Bursa’nın başı çektiği pek çok ilde düzenlenen 100’ü aşkın uluslararası fuar organizasyonları içinde Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) toplamda 8 bine yakın haberle ilk sırada yer alırken, CNR Ekspo Fuarcılık A.Ş. (CNR EXPO) ile Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) 4 bine yakın haberle dikkat çektiği ortaya çıktı. Yazılı basında yıl boyunca yapılan fuarlarla birlikte ismi geçen mekanlar arasında ise Haliç Kongre Merkezi 3 bini geçen haber sayısı ile önde bulurken, İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi’nin ismi 2 bini aşkın haberde yer aldığı saptandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.